Pad tot huidige pagina

Webinar: Scabiës in de huisartspraktijk

17 oktober 2024

In het najaar loopt het aantal schurftbesmettingen op onder risicogroepen, zoals studerende jongeren. Als huisarts speelt u een cruciale rol in de herkenning, diagnose en behandeling van scabiës. Volg in november de webinar Scabiës in de praktijk en maak gebruik van de tijdelijk gratis PCR-test.

Webinar

Dinsdag 5 november 2024 van 16.30 tot 17.15 uur

  • Huidige scabiës-epidemie: welke trends zien we?
  • Diagnostiek: hoe herkent u scabiës en wanneer is er toegevoegde waarde van bevestigingsmethoden, zoals PCR?
  • Afname-instructies PCR
  • Effectief behandeladvies: welke behandel- en hygiëne-adviezen zijn effectief, en hoe neemt u de contacten hierin mee?

Aanmelden

Tijdelijk gratis PCR-test

GGD Amsterdam biedt de PCR-test in november gratis aan, onder andere via de huisartsenpraktijk. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact op met Anna van Berlo via: avberlo@ggd.amsterdam.nl

Uitdaging

De juiste diagnose stellen kan een uitdaging zijn door het uiteenlopend klinisch beeld. Ook zijn er geen hulpmiddelen zoals dermatoscopie en microscopie. De PCR is makkelijk uit te voeren, maar de prijs kan een obstakel zijn voor patiënten.

Epidemie

Schurft is al 10 jaar een groeiend probleem in Amsterdam. Vooral in het najaar lopen de cijfers op onder risicogroepen zoals studerende jongeren. Om bewustzijn en kennis over schurft onder jongeren te vergroten, zorgen we in november voor extra zichtbaarheid en willen we testen laagdrempeliger maken.